Πένθη 29.03.2010

Nionios

Στις 29 Μαρτίου 2010 απεβίωσε ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ Γ. ΜΠΟΡΤΣΟΥΚΛΗΣ σε ηλικία 89 ετών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

  Nionios

Αγαπημένε μας παππού,                        

πριν λίγες ημέρες έφυγες από κοντά μας και ήμασταν όλοι εκεί για να σε αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο σου αυτό ταξίδι.Από τη μία η θλίψη μας ήταν μεγάλη για το χαμό σου,από την άλλη όμως ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς κι εσύ από τα ψυχικά και σωματικά βάσανα της ζωής πάνω στη γη. Εμείς,τα εγγόνια σου, από το μεγαλύτερο έως το μικρότερο είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε και να ζήσουμε μαζί σου ωραίες στιγμές!Με όλους μας έπαιζες,μας  πήγαινες βόλτες με το τρακτέρ,μας έλεγες αστεία,ιστορίες και φυσικά μας τραγουδούσες!Καθένας από εμάς έχει να διηγηθεί μια ωραία,μια χαρούμενη στιγμή μαζί σου. Συνολικά εννέα εγγόνια,όλοι προλάβαμε να σε ζήσουμε παππού και έτσι όλοι έχουμε αναμνήσεις από εσένα.Θα θυμόμαστε λοιπόν έναν πρόσχαρο άνθρωπο,χωρίς κακία και μίσος για κανέναν,έναν καλοσυνάτο γέροντα που ποτέ δεν άφηνε το άγχος και τη στενοχώρια να σβήσουν από τα χείλη του το χαμόγελο. Πέρασες δύσκολα στη ζωή σου παππού,εργάστηκες πολύ σκληρά για να επιβιώσεις εσύ και η οικογένειά σου.Για το λόγο αυτό σου οφείλουμε ευγνωμοσύνη! Δεν κλαίμε για το χαμό σου,γιατί δεν ταιριάζουν τα κλάματα σ’έναν άνθρωπο,ο οποίος ποτέ δεν λύγισε στον πόνο και στις δυσκολίες,ποτέ δεν έκλαψε μπροστά μας και ποτέ δεν μας στενοχώρησε για κάτι. Ευχόμαστε μόνο εκεί που πας να είσαι ευτυχισμένος,να μας προσέχεις κι εμείς θα προσπαθήσουμε να σε κάνουμε υπερήφανο διατηρώντας ζωντανή,όσο ζούμε, την ανάμνησή σου! Καλό ταξίδι παππού!            

Με αγαπή, 

Τα εγγόνια σου  

 

Είμαστα τα εγγόνια του αειμνήστου Διονυσίου Μπουρτσουκλή,που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας.Μετά από συζήτηση,αποφασίσαμε να γράψουμε ένα γράμμα στη μνήμη του παππού μας και να σας το στείλουμε προκειμένου να δημοσιευθεί.Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τον αγαπημένο μας παππού.Θα ήμασταν ευγνώμονες αν αυτό γινόταν πραγματικότητα!Σας αποστέλλουμε λοιπόν το γράμμα και μια φωτογραφία του παππού.

Σας ευχαριστούμε,

Τα εγγόνια.

ΥΓ:Στη συγκεκριμένη φωτογραφία ο παππούς είναι πολλά χρόνια νεότερος,αλλά εμείς επιλέξαμε αυτή γιατί έτσι θέλουμε να τον θυμόμαστε.