Εορτή Αναλήψεως

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, της Αναλήψεως το χωριό μας εόρτασε στο εκκλησάκι που έχει χτιστεί  σχεδόν στην κορφή του όρους Αρτεμισίου. Μια ομάδα συγχωριανών μας (περίπου 20 άτομα) πήγε από την προηγούμενη ημέρα, για προετοιμασία του χώρου αλλά και για μια πραγματική ξεχωριστή εμπειρία διανυκτέρευσης. Το πρωί άρχισαν να καταφτάνουν ομάδες – ομάδες προσκυνητών από διαφορετικούς δρόμους. Κάποιοι επέλεξαν το δρόμο από το Κατσιούμπι, κάποιοι άλλοι από του Φρουσιούνα, ενώ άλλοι από Αγ. Δημήτρη. Μια ορειβασία περίπου δύο ωρών. Για όποιο την έχει κάνει την ημέρα αυτή είναι μια αληθινή εμπειρία. Ένα πανηγύρι οδοιπορικού. Άνδρες, γυναίκες, μικροί μεγάλοι, ο ιερέας Νικόλαος Κουτρουμπής, όλοι να ανηφορίζουν τον δύσκολο δρόμο προς την κορυφή, στο εκκλησάκι της Ανάληψης. Κάθε χρόνο πηγαίνουν  60-70 άτομα. Στην ανάληψη δεν έρχονται μόνο Κακουραίοι, αλλά και άνθρωποι που έχουν μαγευτεί από την εμπερία αυτή και την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Βεβαίως το εκκλησάκι είναι μικρό για να χωρέσει τόσο κόσμο, αλλά η μαγεία της θείας λειτουργίας διαχέεται στο γύρω χώρο.

Μετά την θεία λειτουργία όλοι κάθονται μαζί στους γύρω βράχους όπου τρώνε το κολατσιό και μετά το τέλος όλοι μαζί κάνουν μια ευχή «του χρόνου όλοι να είμαστε πάλι εδώ».

Ας το βάλουμε στο πρόγραμμά μας και εμείς. Μπορούμε και αξίζει τον κόπο. Γιατί όποιος πάει εύχεται να μπορεί να πάει και του χρόνου!

Φωτογραφικό Υλικό  από την Ανάληψη.