Σάτιρα χωρίς όριο στο Κακουρέικο Καρναβάλι (πηγή: http://www.arcadiaportal.gr)

Σάτιρα χωρίς όριο στο Κακουρέικο Καρναβάλι (πηγή: http://www.arcadiaportal.gr)

http://www.arcadiaportal.gr/news/satira-horis-orio-sto-kakoyreiko-karnavali-picsvid

σύμμαχο τον καιρό, το Σατιρικό Καρναβάλι στο Κακούρι Αρκαδίας εστέφθη και φέτος με  απόλυτη επιτυχία.

Το Κακουρέικο Καρναβάλι είναι ένα έθιμο με απροσπέλαστες ρίζες στον χρόνο. Έχει μια ιστορία περίπου 50 ετών. Ο ενθουσιασμός είναι τόσο μεγάλος που παρασύρει όλο το χωριό. Μικροί –  μεγάλοι ζουν στο ρυθμό της Αποκριάς, στο ρυθμό της σάτιρας.

Η επικαιρότητα ενέπνευσε τους συμμετέχοντες του καρναβαλιού και προσέφερε γέλιο στους επισκέπτες… Ο δήμαρχος Τρίπολης δεν θα μπορούσε να λείπει από το καρναβάλι με τους καρναβαλιστές να μην σταματούν τα πειράγματα.

Οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής και καταχειροκρότησαν τα πληρώματα και τα άρματα που παρήλασαν με κέφι και με μπρίο, ενώ οι συμμετέχοντες ξεσήκωναν τον κόσμο να τους ακολουθήσει σε αυτή τη γιορτή χαράς.

Το Κακούρι κέρασε άφθονη σάτιρα τους κυβερνώντες, με πληρώματα όπως «Ο Ομπάμα ο Μπάμιας» «Ο Μεγάλος Τελικός» ανάμεσα στην Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Μητσοτάκη. Ο νέος πλανητάρχης πρωταγωνίστησε θα μπορούσαμε να πούμε με το άρμα «Τραμπαλίζομαι Πέφτω και Ζαλίζομαι» Επίσης ο «Κούλης Ανέστη από το ΣΟΪ το ΜΠΛΕ»

Το καρναβάλι έκλεισε, όπως κάθε χρόνο, με την κωμική αναπαράσταση του παραδοσιακού Αρκαδικού Γάμου και όλοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Έφη Καστραντά

(πηγή: http://www.arcadiaportal.gr)